Toiminta

  Yhteystiedot:

  c/o Pakolaisneuvonta ry
  Kaisaniemenkatu 4 A
  00100 Helsinki
  demla@demla.fi
  www.demla.fi

 

Tänä päivänä Demlan keskeinen tehtävä on osallistua oikeuspoliittiseen keskusteluun. Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti yhdistyksemme pyrkii perus- ja ihmisoikeuksien edistämiseen sekä puolustamaan oikeusturvaa, tasa-arvoa, ympäristöä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Yhdistyksestämme on vuosien saatossa kehittynyt vallanpitäjistä riippumaton oikeuspolitiikan ”vahtikoira”.

Demlan osallistuu oikeuspoliittiseen keskusteluun järjestämällä keskustelutilaisuuksia oikeuspoliittisista aiheista sekä antamalla lausuntoja jäsenistöä kiinnostavista lakihankkeista. Viimeisin Demlan keskustelutilaisuus järjestettiin lokakuussa 2011 "Holtitonta vai hallittua? Näkökulmia maahanmuuttojuridiikkaan". Joka vuosi elokuussa Demla järjestää perinteisen kesäseminaarin Lahden kansanopistolla. Viime kesänä, 2011 vuorossa, oli Demlan 40. kesäseminaari. Vuoden 2012 aiheena ovat ajankohtaiset ihmis- ja perusoikeudet.

Demla tekee yhteistyötä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa. Suomessa olemme osallistuneet valtakunnallisen Naisten linjan, väkivallan kohteeksi joutuneita naisia ja tyttöjä auttavan puhelimen toimintaan. Demlalla on myös ollut yhteistyöprojekteja ulkomaisten ihmisoikeusjärjestöjen kanssa mm. Turkissa. Demla julkaisee myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Oikeus-lehteä yhdessä Oikeus- ja yhteiskuntatieteellisen yhdistyksen, OYY:n kanssa.

.